ابزارجوشکاری
12 فوریه

 

 

 

 

خطراتی که درمحیط کارگاه جوشکار راتحدیدمی کند:

در محیط کارگاه جوشکاری که اغلب روش به قوس الکتریکی انجام میگیرد تشعشعات زیادی وجود دارد که عبارتند از:
نور سفید:شدت نور سفید بیش از ده برابر نور سفید هر خانه می باشد درصورت حفاظت نشدن ممکن است ببینایی فرد آسیب وارد شود.

 

ابرارجوش

 

اشعه ماوراءبنفش:اشعه ماوراء بنفش قادر به نفوذ به عمق دو میلیمتری پوست بدن میباشد و در صورت حفاظت نشدن خطر سوختگی پوست را ایجاد میکند.
اشعه مادون قرمز:اشعه مادون قرمز گرمای بدن مخصوصا بالاتنه را بالا برده و فرد را دچار سردرد می شود برای جلوگیری از این خطر استفاده از ماکس محافظ کننده تشعشعات و ماکس شیشه ای کاربرد دارد.
پوشیدن لباس های ایمنی و دستکش جهت حفظ دستها وبدن از تماس اجسام تیز و برنده همچنین جهت حفاظت بدن از خطر برق گرفتگی و جهت حفظ دستها وبدن از تماس باوسایل داغ استفاده می شود.

 

استفاده از تهویه مناسب: 

معمولاً در محیط جوشکاری مقدار زیادی بخارات فلزی سنگین در محیط پراکنده می شود و برای حفاظت جوشکاری بایستی درمحیط جوشکاری عمل تهویه صورت گیرد استفاده از فیلتر باماکس دهنی توصیه می شود. زیرا این بخارات وارد ریه میشود و جذب خون می گردد و در هنگام تصفیه خون وارد کبد می‌شود و ترکیبات شیمیایی پایداری را تولید می‌کند و در کبد رسوب کرده و باعث کم کاری یا از کار افتادن کبد می شود.

خطرات تفاله زنی:

در موقع جوشکاری با الکترود های روپوش دار،
که پوشش الکترود دارای خواص و به علت وزن کم آن بر روی فلز مذاب قرار می گیرد، این سرباره جسم سختی است که اگر با چشم یا سایر اعضا محافظت نشده بدن تماس یابد آن را می سوزاندودر صورت داغ بودن به آن نقطه می چسبد و چون سختی زیاد و نقطه ذوب بالایی دارد در داخل چشم عفونت ایجاد می‌کند که باید در کمتر از ۲۴ ساعت از چشم خارج شود.

خطر سوختگی به وسیله مواد مذاب و جرقه:

این نوع خطر در صورت عمیق بودن سوختگی آن، جوشکار از کار افتاده و مریض میشود. استفاده از وسایل ایمنی مانند پیشبند ایمنی چرمی دستکش، کفش و غیره… در مواردی که با مواد مذاب سر کار دارید الزامی می باشد.
جرقه هایی که ماده مذاب الکترودیاقطعه کار به وجود می‌آید در شرایط کاری متفاوت فرق می کند
یعنی خطر سوختگی در جوشکاری بالای سر(up head) خیلی بیشتر از جوشکاری تخت (flat)میباشد.

اسیب

خطر دود و گازهای سمی جوشکاری:

برخی فلزات که دارای روکش محافظ میباشند  و یا دارای آلیاژی از قبل سرب، روی و آلومینیو می باشند،به علت دود زا بودن و تولید گاز سمی می بایستی در محل های باز یا تهویه مناسب جوشکاری شوند.
مثلاً فلز گالوانیزه در موقع ذوب به علت ذوب شدن فلز روی ایجاد گرد سفید رنگی می نماید که مسموم کننده و خطرناک می باشدو جوشکاری سرب نیز بدین ترتیب می‌باشد.این چنین کارهایی که شخص را دچار عوارض می نماید می بایستی به وسیله جوشکاری با تجربه و آشنا با وسایل ایمنی انجام گیرد. گازهای مضر عبارتند از گازازت، ازن،ومنوکسید کربن که در جوشکاری زیاد دیده می شود.

 

وسایل ایمنی و حفاظت فردی که جوشکار باید رعایت کند:

۱-لباس کار که جنس آن نخی بوده و سرتاسر بدن جوشکار را می پوشاند.
۲-کفش ایمنی که دارای پنجه و کف فولادی بوده تا در مقابل سقوط اشیا و لبه‌های برنده پای جوشکار را محافظت کند.

۳-پابند جهت حفاظت پا و قوزک پا در مقابل اصابت جرقه و مواد مذاب از جنس چرم نسوز باشد.
۴-پیشبند برای حفاظت بدن در مقابل مواد مذاب و جرقه ها در هنگام جوشکاری و برشکاری استفاده می شود که جنس آن نیز از چرم نسوز میباشد.

۵-ساعد بند جوشکاری نیز از جنس چرم نسوز میباشد جهت حفاظت بازو و ساعد در مقابل جرقه و اشعه های مضر می باشد.

۶-دستکش ایمنی از جنس چرم نسوز در آنواع سه انگشتی و پنج انگشتی وجود دارد،از نظر مرغوبیت جنس باید متناسب با نوع جوشکاری انتخاب شود ضمنا برای حمل و نقل ورق های ضخیم نیز میتوان استفاده کرد.

۷-ماسک جوشکاری دستی: دارای شیشه ای با ابعاد ۶۰×۱۱۰ میلیمتر که جلوی آن تعبیه شده است ،که هرگز نباید بدون آن به قوس الکتریکی یا اشعه خیره کننده نگاه کنید.
۸-ماسک جوشکاری کلاهی: سبک بوده و از جنس نسوز میباشد که بر روی سر نصب می‌شود تا دست های جوشکار آزاد باشد.
۹-شیشه های رنگی و سفید جوشکاری:جهت استفاده از ماسک های جوشکاری ازدو شیشه رنگی و سفید استفاده می شودکه درجه تاری آن طبق استاندارد بین ۹ تا ۱۴ می باشد.
شیشه حفاظ از نوع شیشه سفید معمولی است که در جلوی شیشه تار قرار میگیرد تا آن را در مقابل برخورد جرقه ها محافظت نماید

دیدگاه ها(01)

  1. از سایت خوب تان ممنونم ! جالب بود !

    جایینو دسامبر 23, 2019 پاسخ

دیدگاه بگذارید